Vind zonnepanelen tegen de laagste prijzen

Het installeren van zonnepanelen voor thuis is in het hele land populairder en toegankelijker geworden. Het is niet langer alleen maar een raar speeltje voor de rijken en beroemdheden om mee te spelen. Als gevolg hiervan zijn de prijzen aanzienlijk gedaald door de concurrentie, waar u veel voordeel uit haalt!

1. Controleer uw eigen stroomvoorziening

Je weet het misschien niet, maar omgaan met een elektriciteitsbedrijf kan op verschillende manieren erg onvoorspelbaar zijn. Niet alleen kan het bedrag dat u betaalt fluctueren op basis van verschillende factoren, maar het hele net kan ook uitvallen. Met zonnepanelen en een accu heeft u weer meer controle.

Om te beginnen zijn de kosten van elektriciteit de afgelopen tien jaar gestaag gestegen. Dit is ook niet iets wat waarschijnlijk zal veranderen, dus nu investeren in zonne-energie kan veel geld besparen. Gemiddeld bespaart u met de ondertekening van een Solar Service Agreement geld in vergelijking met uw plaatselijke elektriciteitsbedrijf.

Zoals eerder vermeld, kan het betalen voor elektriciteit zeer onvoorspelbaar zijn. Dit komt omdat sommige gebieden Time-of-Use tarieven, of kortweg TOU, hanteren. Het komt erop neer dat bedrijven u meer in rekening brengen wanneer u elektriciteit gebruikt tijdens piekuren, en dan minder in rekening brengen tijdens periodes met weinig vraag. Als u weet wat die piektijden zijn, kunt u uw zonnepaneel op die momenten gebruiken om maximaal te besparen.

Bovendien komen stroomstoringen steeds vaker voor naarmate de bestaande netten ouder worden. Door de pandemie komen dit soort gebeurtenissen in bepaalde gebieden ook vaker voor. Het hebben van een batterij op zonne-energie als back-up plan geeft u een buffer tegen deze incidenten.

2. Krijg toegang tot hernieuwbare energie

In tegenstelling tot andere energiebronnen zoals kolen en aardgas, produceert zonne-energie geen emissies, luchtvervuiling of broeikasgassen. Belangrijker nog, het is een bron van hernieuwbare energie die kan worden opgeschaald naar een persoonlijke woning.

Hoewel het waar is dat de productie van zonnepanelen uitstoot genereert, is dat allemaal aan het begin. Zodra een systeem geïnstalleerd en in werking is, helpt het enorm bij zaken als luchtvervuiling. Studies hebben aangetoond dat het gebruik van dit type energie tot 167 miljard euro aan gezondheids- en milieuschade kan voorkomen. Er wordt ook geschat dat een huishouden dat overstapt op zonne-energie het equivalent van 5000 pond steenkool aan koolstofemissies bespaart.

Het potentieel voor zonne-energie is bijna onbeperkt omdat de zon zo constant is. We krijgen elke dag een vaste hoeveelheid zonlicht. Men schat dat met één uur zonne-energie de hele wereld een heel jaar van energie kan worden voorzien. Het bevorderen van het gebruik van dit soort technologie zou een schonere toekomst voor iedereen betekenen.

3. Verhoogt de woningwaarde

Dit is bijna een no-brainer, omdat het toevoegen aan uw woning natuurlijk zou toevoegen aan de waarde van uw huis. Echter, veel mensen kunnen worden verrast door het totale bedrag dat het zou toevoegen. Gemiddeld komt een zonnepaneel- en accusysteem overeen met een waardestijging van 4,1%. Dat betekent dat een woning ter waarde van € 500.000 meer dan twintigduizend dollar aan zijn totale waarde kan toevoegen.

Dat betekent in wezen dat zonnepanelen een goede investering zijn, want u krijgt veel terug als u uw huis verkoopt. In feite zullen veel huiseigenaren de totale kosten van een zonnepaneelinstallatie terugverdienen wanneer ze besluiten te verkopen. Recente studies tonen aan dat elke kilowatt aan zonnepanelen bij doorverkoop €4.020 tot €5.911 oplevert.

Daarmee samenhangend is de statistiek dat huizen met een zonnepanelensysteem sneller verkocht worden. In sommige steden verkoopt een huis met zonnepanelen ongeveer 20% sneller dan een huis zonder.

Met dat in gedachten kunt u er zeker van zijn dat geld opzij zetten voor zonnepanelen een goede investering is. Zelfs als u nooit van plan bent te verhuizen of uw huis te verkopen, is het verhogen van uw vastgoedwaarde een goede zaak.

4. Geld besparen op belastingen

Voor degenen die ervoor kiezen om hun systemen te kopen in plaats van te huren, is er veel geld te besparen door middel van prikkels en belastingvoordelen. De kosten vooraf absorberen kan duur zijn, aangezien u kunt verwachten ongeveer € 20.000 te betalen om panelen te bezitten. Dat is veel meer dan huren of een maandelijks tarief betalen over een bepaalde periode. Het heeft echter voordelen om alles in één keer te kopen. U kunt een deel van dat geld terugkrijgen via verschillende kredieten, kortingen en andere systemen.

- SREC

SREC staat voor Solar Renewable Energy Credits. Sommige staten hebben Renewable Portfolio Standard (RPS) wetgeving ingesteld. Voor elektriciteitsbedrijven betekent dit dat zij een percentage van hun totale energie uit hernieuwbare bronnen moeten halen. Onderdeel van dat proces is het kopen van zonnekredieten van huizen met geïnstalleerde zonnesystemen. Dit kan worden gedaan via websites, makelaars, of zelfs via uw zonne-installateur. In het laatste geval betaalt het zonnebedrijf u een eenmalig bedrag voor de rechten op uw SREC's, zodat u er geen omkijken naar heeft.

- Nettometing

Een andere manier waarop u geld kunt verdienen aan uw zonnestroomsysteem is door middel van netto meting. In sommige gevallen genereert u overtollige energie die uw batterijcapaciteit overschrijdt, die dan wordt teruggestuurd naar het net. Het elektriciteitsbedrijf betaalt u dan voor die energie, die u op uw volgende factuur kunt inhouden. Dit kan van pas komen op momenten dat uw panelen niet veel elektriciteit produceren, zoals een lange periode van slecht weer.

- Federaal belastingkrediet voor investeringen

Dit is iets waar eerdere gebruikers baat bij hebben, omdat het bedrag dat u bespaart na verloop van tijd daalt. Huiseigenaren die voor een zonnesysteem betalen, krijgen een belastingkrediet op basis van de installatiekosten, dat momenteel 26% bedraagt tot 2023. Dit wordt het jaar daarop verlaagd naar 22%, voordat het in 2024 volledig afloopt, tenzij het Congres het verlengt. Een korting van 26% op een systeem van €20.000 kan aanzienlijk zijn, en iets wat u in gedachten moet houden bij het plannen van uw financiën.

- Staat belastingkredieten

In aanvulling op het krijgen van geld terug van de federale overheid, verschillende staten hebben ook systemen ingesteld om eigenaars van zonne-installaties te vergoeden. Een goede plek om meer informatie te zoeken is dsireusa.org, oftewel de Database of State Incentives for Renewables & Efficiency. Op deze website vindt u per staat een overzicht van alle beleidsmaatregelen en stimuleringsmaatregelen waarvoor u in aanmerking kunt komen.

- Op prestaties gebaseerde stimulansen

Ook bekend als PBI's, een Performance-Based Incentive betaling is gebaseerd op de werkelijke productie van het zonnepaneelsysteem. Deze kunnen ofwel in de tijd worden betaald op basis van de hoeveelheid energie die gedurende een bepaalde periode wordt geproduceerd, of vooraf op basis van het aantal kilowatt dat het systeem genereert wanneer het voor het eerst wordt geïnstalleerd.

- Andere belastingvrijstellingen

Er zijn nog andere belastingvrijstellingen waarvan eigenaars van panelen kunnen profiteren. In veel gebieden kunt u de waarde van het zonnesysteem buiten beschouwing laten bij de berekening van de onroerendgoedbelasting. Sommige staten bieden ook belastingvoordelen bij de aankoop van systemen. Zoals altijd kan vooraf onderzoek doen een grote besparing opleveren.

5. Zonne-energie is goedkoper dan ooit

Net als bij de meeste andere "nieuwe" technologieën, blijven de kosten van zonne-energie dalen naarmate de tijd verstrijkt. In 2010 moesten huiseigenaren ongeveer € 40.000 betalen om panelen te laten installeren. Vandaag is dat bedrag drastisch gedaald tot ongeveer € 18.000 of zelfs minder. De prijzen kunnen echter maar tot een bepaald punt dalen, dus u wilt niet te lang wachten. Gecombineerd met het feit dat de federale belastingkredieten uiteindelijk verdwijnen, is het nu de perfecte tijd om te beginnen aan uw reis op zonne-energie.