Badkamerrenovatie kan winstgevend zijn, zelfs zonder uw huis te verkopen

Het renoveren van uw badkamer is een van de meest winstgevende renovaties die u kunt doen als het gaat om uw geld terug te krijgen van de verkoop. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat het doen van dit bespaart u een hoop geld op de lange termijn ook.

De meeste mensen die denken aan het renoveren van hun huis beginnen meestal met de badkamer. Het is immers een goede investering die u op meerdere manieren voordeel kan opleveren. Zelfs als u niet van plan bent uw huis te verkopen, kunt u toch aanzienlijke besparingen realiseren. Wie houdt er niet graag meer geld in zijn eigen zak?

Geld besparen door efficiëntie

Het zit zo, u hoeft niet te wachten tot u uw huis verkoopt om een rendement op uw investering te zien. Het uitvoeren van een badkamer renovatie kan eigenlijk het verhogen van de efficiëntie van uw huis als het gaat om energie. Met recente veranderingen in keuken en badkamer ontwerpen, zijn er nu verschillende dingen in nieuwere badkamers die u geld kunt besparen op uw energierekening. Dit zal vooral waar zijn als uw huis niet is gebouwd in dit decennium.

Dit omvat dingen zoals dubbele spoeltoiletten, low-flow douchekoppen, en energiebesparende verlichtingsarmaturen. U bespaart geld op uw maandelijkse rekeningen terwijl u groen bezig bent, wat ook goed is voor het milieu. Niet alleen dat, maar de "offers" die je maakt zijn niet eens heel merkbaar. De lagere waterdruk in dit soort douchekoppen en toiletten maakt geen enorm verschil, en u zult er waarschijnlijk snel aan gewend zijn.

Verbetering van de veiligheid

Het niet goed onderhouden van uw badkamer kan leiden tot veiligheidsrisico's. Dingen zoals ongelijke vloeren en afgebrokkelde tegels kunnen ervoor zorgen dat u uitglijdt en een ongeluk krijgt. Ondertussen kunnen verborgen gevaren zoals schimmel en meeldauw ook een zeer negatieve impact hebben op uw leven. Dit zijn allemaal dingen die kunnen worden aangepakt tijdens een renovatie, terwijl ook het toevoegen van functies, zoals anti-slip vloeren of extra handgrepen in uw douche.

Oplettende huizenkopers zullen dit soort problemen snel opmerken, dus zorg ervoor dat u deze aanpakt voordat u uw huis verkoopt. Niet alleen dat, maar je moet niet de besparingen van het niet hebben van naar het ziekenhuis te gaan voor een blessure of schimmel-gerelateerde ziekte. Medische rekeningen kunnen zeer kostbaar zijn, dus neem die extra stap om uw badkamer veiliger te maken.

Ruimte toevoegen

Een optie waar u misschien nog niet aan gedacht heeft is het vergroten van de ruimte in uw badkamer. En dan hebben we het niet eens over het neerhalen van muren of het vergroten van de fysieke vloeroppervlakte van de ruimte. Er is veel dat u kunt bereiken met goed ontworpen opslag en armaturen.

Misschien heeft u een groot badmeubel dat veel te veel ruimte in beslag neemt. Die kunt u vervangen door een oplossing die meer ruimte inneemt. Op die manier hoeft u niet in te leveren op uw mogelijkheid om te organiseren terwijl u ook uw badkamer ontruimt. Er zijn ook tal van andere moderne ontwerpkeuzes, zoals verborgen opbergruimten of op maat gemaakte planken die uw ruimte echt kunnen openen.

Ontspannende overwegingen

Als u toch aan het verbouwen bent, kunt u net zo goed uw badkamer aanpassen voor uw eigen comfort en ontspanning. Dingen zoals verwarmde handdoek rekken of zelfs verbeterde verlichting kan een klinisch aanvoelende badkamer veranderen in iets veel meer zen.

Verhoog de waarde van uw huis

Je zou kunnen denken dat een badkamer renovatie alleen moet worden gedaan als u van plan bent om te blijven op die plaats, maar dat is niet altijd het geval. Als u de woning wilt verkopen, kan het renoveren van uw badkamer de waarde van uw huis doen stijgen en aantrekkelijker zijn voor potentiële eigenaars of huurders. Dit is iets om te overwegen, zelfs als u niet van plan bent binnenkort te verhuizen, want voorbereid zijn is altijd een goede zaak.

In feite zijn de meeste makelaars het erover eens dat het eerste wat mensen opvalt een pas gerenoveerde keuken of badkamer is. Er is gewoon iets aantrekkelijks aan het zien van gloednieuwe aanrechtbladen of zelfs iets simpels als een verse laag verf die zeer verleidelijk is voor kopers. Een hogere doorverkoopwaarde betekent meer geld om verder te gaan naar de volgende stap in je leven.

Voor een aantal meer concrete cijfers, hebben deskundigen berekend dat een kleine badkamer remodel kan gelijk zijn aan maar liefst 102% rendement van de investering als je eenmaal het huis te verkopen. In deze situatie, een kleine renovatie betekent het veranderen van de badkuip, wastafel, toilet, de tegels, en ook nieuwe verf. Dat alles is zeer doenbaar, en zal u ook toelaten om bijzonder oude ogende ontwerpen of mode keuzes bij te werken tot een meer moderne esthetiek.

Daar voorbij, kunt u ook kijken naar het toevoegen van extra badkamers ook. Dit is vooral nuttig als u slechts een badkamer in uw huis heeft, wat een vrij groot afschrikmiddel is voor huizenkopers. Het toevoegen van een halve badkamer of zelfs een grotere ergens anders zal het een gemakkelijker verkoop te maken, terwijl ook harken in meer geld.

Dit zijn allemaal dingen waar je aan moet denken als je besluit te gaan renoveren. Zorg ervoor dat u van tevoren een professional raadpleegt om te zien wat het beste voor u is, en welke veranderingen moeten worden aangebracht. Gewapend met de juiste kennis, kunt u ofwel de badkamer van uw dromen creëren, of een potentiële eigenaar ervan overtuigen dat dit hun toekomstige huis is.